Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di carota a pezzi (3 cm)
- 60 g di cipolla in quarti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g filetti di gallinella di mare puliti, diliscati e a pezzi
- 300 g di riso Carnaroli (cottura 13-14 min.)
- 50 g di vino bianco secco
- 600 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 2 cucchiai di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di semi di papavero
- 4 rametti di ribes rosso sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35 min
Peperoni dolci ripieni (senza glutine)
25 min
Tasca di vitello ripiena
1h 20min
Filetti di salmone in salsa di acetosa
40 min
Risotto pere e Castelmagno
35 min
Pisarei e faśö
35 min
Risotto meneghino rivisitato
50 min
Conchiglie risottate al ragù di mare e lime
40 min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 min
Risotto al prosecco e lavanda
30 min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 min
Cassoeula
1h 25min