Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux

Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux

4.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe au lait ribot
  • de farine de blé
    250 g
  • œufs
    3
  • de lait ribot
    500 g
  • de beurre demi-sel mou
    30 g
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
La garniture
  • cube de bouillon de volaille
    ½
  • de poireaux coupés en tronçons
    800 g
  • de beurre demi-sel
    50 g
  • beurre pour la poêle
  • belles noix de saint-jacques
    12
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362 kcal / 1529 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 36.7 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...