Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 190 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 150 g Roggenmehl Type 1150
Hauptteig
- 160 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Quark, 20% Fett (Österreich: Topfen)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 3 TL italienische Kräuter, getrocknet (z.B. Thymian, Oregano, Basilikum, Rosmarin)
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Anstellgut (bzw. Sauerteig)
- 2 - 3 Salbeiblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 8501 kJ / 2129 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kommissbrot
15h 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Oberländer
14h 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96h 20min
Bauernbrot
16h 15min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Buttermilchbrot
18h