Urządzenia i Akcesoria
Zwirbel-Graubrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
1 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser330 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)15 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960255 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt220 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700255 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Salz (ca. 15 g)2 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
69 g
Kalorie
10363 kJ /
2574 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
45.6 g
Węglowodany
504 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauerteigpulver
24h 10min
Bauernbrot
16h 15min
Roggensauerteig
96h 20min
Buttermilchbrot
18h
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Kommissbrot
15h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Gewürzbrot
16h 30min
Oberländer
14h 30min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Wachauer Laberl
15h 20min