Zwirbel-Graubrot
TM6 TM5 TM31

Zwirbel-Graubrot

4.3 (89 ocen)

Składniki

Roggensauerteig

  • 330 g Wasser
  • 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
  • 255 g Roggenmehl Type 1150 oder 960

Hauptteig

  • Öl zum Einfetten
  • 220 g Wasser, kalt
  • 255 g Weizenmehl Type 550 oder 700
  • 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
10363 kJ / 2574 kcal
Białko
69 g
Węglowodany
504 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
45.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy