Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 50 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Brühstück
- 75 g Kürbiskerne
- 45 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 15 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 150 g Wasser
Hauptteig
- 210 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Zitronensaft
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Sesam zum Wälzen
- Wartości odżywcze
- na 12 Scheiben
- Kalorie
- 9214 kJ / 2200 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 322 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 37.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Körner-Brot
11hod. 40min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Bauernbrot
16h 15min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min