Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Getreidekörner (z.B. Roggen, Weizen, Dinkel)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Klassisches Brotgewürz, grob geschrotet
5 Min
Gerstenbackmalz
50u. 50min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Vollkornmehl
5 Min
Naturjoghurt
12h
Kaffee mahlen
5 Min
Kräuter-Brotgewürz
5 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Sauerteigpulver
24h 10 min
Brotbrösel
24h
Roggensauerteig
96h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16u. 45min