Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 260 g Wasser, lauwarm
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 200 g Roggenmehl Type 1150
Quellstück
- 25 g Paniermehl
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 90 g Wasser
- 280 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 TL Schmalz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 382 kJ / 91 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Joghurtbrot
14 Std. 50 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Hayas Sauerteigbrot
20h
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Buttermilchbrot
18h
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Bauernbrot
16h 15min
Dinkel-Bürli
11 Std.