Dinkel-Buchweizen-Brot
TM6 TM5

Dinkel-Buchweizen-Brot

4.2 (259 ocen)

Składniki

  • 400 g Dinkel
  • 50 g Buchweizen
  • 500 g Wasser
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 50 g Leinsamen
  • 75 g Sesam
  • 100 g Sonnenblumenkerne
  • 50 g Haferflocken, zart, und etwas mehr zum Ausstreuen und Bestreuen
  • 1 TL Salz
  • 10 g Essig
  • Butter zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
442 kJ / 106 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.3 g
Sód
158 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy