Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Dinkel
- 50 g Buchweizen
- 500 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Leinsamen
- 75 g Sesam
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Haferflocken, zart, und etwas mehr zum Ausstreuen und Bestreuen
- 1 TL Salz
- 10 g Essig
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesambrot
2h
Möhren-Müsli-Brot
2h 30min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Körnerbrot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Möhrenbrot
2h
Saatenbrot
2h
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min