Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 300 g di ricotta di pecora
- 1 pizzico di sale
- 5 g di burro
- 300 g di pomodorini datterino, in quarti
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Tortino di lenticchie
50 dk
Tarte tatin ai pomodori
50 dk
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 godz. 30 min
Tortino di lenticchie
1sa
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Quiche salmone e rucola
1 godz. 40 min
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9 Std. 30 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1sa
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min
Quiche di salmone e porri
1h 25min