Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 300 g di ricotta di pecora
- 1 pizzico di sale
- 5 g di burro
- 300 g di pomodorini datterino, in quarti
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8h
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9 godz. 30 min
Quiche pere e gorgonzola
1h
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Quiche ai pomodorini
1h
Quiche di patate e cipolle
55min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1h 30min
Pumpkin pie
2h 30min