Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 230 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g farinha integral
- 300 g farinha tipo 65
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 700 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g feijão-verde descongelado
- 150 g queijo mozarela fresco
- 150 g queijo-creme
- 10 g leite
- 1 pitada de pimenta
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ regar
- 50 g molho pesto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3067 kJ / 734 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de milho com tofu, cebola roxa e salsa
15min
Rolo de alcachofra e frutos secos
55min
Ramequim de legumes
1h 25min
Pães de banana e centeio
1 godz. 35 min
Quiche de curgete
1h 5min
Queijo de amêndoa
6h 15min
Quiche de três tomates
1h 5min
Polenta de abóbora
45 min
Muffins de espinafres e feta
30 min
Tarte de espinafres e arroz
35min
Queques de curgete e parmesão
50min
Quiche de espinafres com alho-francês
1h 10min