Kringle (Estonie)

Kringle (Estonie)

4.7 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 30 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune non traité (opcjonalnie)
  • 120 g de lait
  • 30 g de beurre doux
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 1 jaune d'œuf
  • 300 g de farine à pain et un peu pour le plan de travail
  • 1 pincée de sel marin
La garniture
  • 50 g de cerneaux de noix
    50 g de fruits confits variés, en petits morceaux
  • 50 g beurre doux et mou
  • 60 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de cannelle en poudre
Le glaçage
  • 20 g de blanc d'œuf légèrement battu
  • 50 g de sucre glace maison

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.15 g
Kalorie 1398 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 14.25 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 45.38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...