Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de lait
- 5 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
- 2 c. à soupe de moutarde forte
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 555 g
- Kalorie
- 4957 kJ / 1186 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 102 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mousseux de café glacé
5 Min
Sorbet concombre-sirop d'érable
3h 5 min
Velouté de langoustines à la vanille
55min
Poudre au caramel
1 Std.
Liqueur kiba
30 Min
Glace au parmesan
12h
Sorbet tomate-basilic
12h
Yaourt glacé façon stracciatella
6 Std. 10 Min
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3 Std. 20 Min
Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert
14 godz. 15 min
Mousse glacée à la menthe
12h
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12h