
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de semoule d'orge fine
- 2 c. à café rase de sel
- 300 g d'eau froide
- 200 g d'oignons grelot surgelés
- 40 g d'huile d'olive
- 40 g de miel
- 50 g de raisins secs
- 1 dose de safran
- du sel
- poivre moulu
- 850 g d'eau
- 200 g de pois chiches en conserve rincés
- 2 c. à soupe de ras el-hanout
- 40 g de concentré de tomate
- 300 g de navets pelés et coupés en 2
-
400
g de chou vert coupé en quartiers
lub 400 g de chou blanc coupé en quartiers - 400 g de patate douce pelée et coupée en quartiers
- 40 g de beurre en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kcal / 2296 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 71 g