Urządzenia i Akcesoria
Szwajcarskie fondue serowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g sera gruyère , pokrojonego na kawałki
-
200 g sera ementaler , pokrojonego na kawałki
-
420 g białego wina , wytrawnego
-
20 g mąki ziemniaczanej
-
20 g wiśniówki (Kirsch)
-
2 szczypty pieprzu
-
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
-
½ łyżeczki słodkiej papryki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
3895 kJ /
930 kcal
Białko
56 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
67 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dyniowe ragout z ryżem
1h
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1h 15min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1h 10min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Wegańskie zielone curry z tofu
25min
Pęczotto z dynią i kurkami
1h 10min