Urządzenia i Akcesoria
Szwajcarskie fondue serowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g sera gruyère , pokrojonego na kawałki
-
200 g sera ementaler , pokrojonego na kawałki
-
420 g białego wina , wytrawnego
-
20 g mąki ziemniaczanej
-
20 g wiśniówki (Kirsch)
-
2 szczypty pieprzu
-
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
-
½ łyżeczki słodkiej papryki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
3895 kJ /
930 kcal
Białko
56 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
67 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min