Szwajcarskie fondue serowe

Szwajcarskie fondue serowe

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g sera gruyère , pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera ementaler , pokrojonego na kawałki
  • 420 g białego wina , wytrawnego
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 20 g wiśniówki (Kirsch)
  • 2 szczypty pieprzu
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 3895 kJ / 930 kcal
Białko 56 g
Węglowodany 5 g
Tłuszcz 67 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie