Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 poivrons rouges et verts, coupés en lanières
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1h 35 min
Poivrons marinés
55 min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1 godz. 5 min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35 min
Mijoté d'aubergine
35min
Champignons à la grecque à la harissa
4h 40 min
Compotée de poivrons
35min
Zaalouk d’aubergine
45min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Caviar d'aubergine "express"
20 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min