Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 130 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 20 g di vino bianco
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal / 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 5.4 g / 5.4 g
- Węglowodany
- 12.5 g / 12.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g / 34.9 g
- Błonnik
- 0.4 g / 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia veloce
2h
Cono graffa
1h
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Semifreddo alle castagne
12 Std. 15 Min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Zucchero a velo
5min
Cassata siciliana
6 godz. 35 min
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Struffoli
1h
Castagnole
1h 20min
Pasta fresca (vegan)
1h 10min