Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di castagne, cotte e pelate (vedere consigli)
- 400 g di pastinaca, pelata e a cubetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di curry in polvere
- 1 cucchiaio di miele di castagno
- 500 g di latte
- 500 g di acqua
- 1 dado per brodo di pollo
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min
Vellutata alle nocciole
1h
Vellutata di porri e radicchio
55 min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1 Std. 50 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Pane rustico
2h
Sorbetto ananas e noci
15 Min
Panini venostani
3h
Panini alle noci e mandorle (per 2 persone)
1h 40min
Salsa belga
Keine Bewertungen
Risotto ai carciofi e bottarga
40 min
Pane ai semi misti
5h 20min