Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 125 g di zucchero
- 250 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 120 g di vino dolce tipo vermut o Marsala secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 665 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandacujun
45 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Brutti ma buoni di Gavirate
1 godz. 55 min
Minestra di castagne
1h 40 min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 min
Biscotti di mais
40 min
Pandolce genovese
1 godz. 30 min
Sardenaira alla sanremasca
3 Std. 10 Min
Torcetti al burro veloci
1 godz.
Bonèt
2 godz.