Torta di pane, frutta e farina di castagne

Torta di pane, frutta e farina di castagne

2.9 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • farina q.b.
  • 150 g di mela a dadini (1 cm)
  • 150 g di pera a dadini (1 cm)
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 150 g zucchero
  • 2 pezzi di scorza di limone
  • 100 g di mollica di pane
  • 100 g di farina di castagne
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 150 g di latte
  • 4 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 12 g)
  • 100 g di zucca a dadini (1 cm)
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 7.2 g
Kalorie 686.4 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 2.3 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...