Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza d'arancia (1 x 4 cm)
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao), senza glutine, a pezzi
- 4 uova
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di cacao in polvere
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 394 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tiramisù allo zabaione
7h
Tiramisù (senza lattosio)
5h 30 min
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30 Min
Budino alle pere e fragole
Brak ocen
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2h 15min
Crema al cioccolato e peperoncino (per 2 persone)
1 Std.
Crema Bimby ® al cioccolato fondente
45min
Crema Bimby ® alla nocciola
50 Min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min