Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nocciolata
- 220 g di nocciole
- 70 g di zucchero
- 5 - 10 g di cacao amaro in polvere
Torta di pane
- 90 g di burro + q.b. per imburrare
- 200 g di pane secco a cubetti, tostato
- 150 g di zucchero
- 2 uova
- 500 g di latte intero
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50 min
Torta di pane
1h 20 min.
Torta soffice al cioccolato e pere
1 godz. 10 min
Torta di ricotta
50 min
Mattonella di strüdel
20 Std.
Paciarella
1 godz.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 godz. 10 min
Torta paesana
1 godz. 10 min
Torta all'amaretto con crema
1 Std. 5 Min