Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
600
g żurawiny, świeżej, bez szypułek
lub 600 g żurawiny, mrożonej - 250 g cukru
- 20 g likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1691.5 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 101.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Powidła śliwkowe
2h
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem malinowy
40min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min