![Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F6BB996-76F7-4AB7-804A-ED7BE95ECC58/Derivates/D01EB51C-1F25-4C9F-811A-5A357A7D0493.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
600
g żurawiny, świeżej, bez szypułek
lub 600 g żurawiny, mrożonej - 250 g cukru
- 20 g likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1691.5 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 101.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min