Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomegranate Glaze
- 3 ½ oz shallots, in pieces
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 6 oz port wine
- 4 oz pomegranate molasses
- 1 oz sugar
- 1 oz Dijon mustard
- 1 oz unsalted butter, in pieces
Beef Tenderloin
- 64 oz beef tenderloin, trimmed, spiral cut to lay flat (approx. 4 lb)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
8 - 10
oz homemade holiday stuffing
lub 8 - 10 oz stuffing mix, prepared - 8 oz pomegranate arils/seeds (approx. 1⅓ cup), divided
- 30 oz red onions, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 - 2 pomegranates, halved, to garnish
- lemon leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Sicilian Shrimp Salad
30p
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55 Std.
Shrimp and Crab Stack
25 Min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45p
Sweet and Sour Pork Ribs
30p
Spaghetti Carbonara
40p
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5/6 Metric)
30p
Creamed Pearl Onions with Ham
35p
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
45p
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Prosciutto Herb Breadsticks
30p
Carrot, Feta and Mint Salad
40p