Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g aneto
- 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g)
- 150 g água
- 100 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g queijo feta cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cebola com massa-mãe
9 Std. 15 Min
Chapatti
1j 30 menit
Spring rolls com molho picante
25 min
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1h 50min
Pataniscas de brócolos e ketchup de pimentos
1 Std. 45 Min
Pães de banana e centeio
1 godz. 35 min
Pão de nozes
1h 55min
Galete de tomate
45 Min
Pão naan
1j
Pão de batata
12 Std.
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min