Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g aneto
- 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g)
- 150 g água
- 100 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 200 g queijo feta cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de queijo e tomate seco
4h
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1h 40min
Empada vegetariana
1h 25min
Baguete com mousse de pato e cebola caramelizada -TM6
Brak ocen
Brigadeiro de frutas secas
15min
Crackers de sementes
35min
Falafel de milho
40min
Hambúrgueres de arroz
40min
Vianinhas recheadas
50min
Quiche de batata e espinafres
1h
Miniquiches de brócolos e Roquefort
50min
Chapatti
1hod. 30min