Urządzenia i Akcesoria
Maślankowiec ze śliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Kruszonka
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
70 g mąki pszennej
Ciasto
-
250 g maślanki w temp. pokojowej
-
150 g oleju rzepakowego
-
3 jajka
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
325 g mąki pszennej
-
350 g śliwek węgierek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych, bez pestek, przekrojonych na pół350 g śliwek węgierek świeżych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
88.9 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1197.1 kJ /
286.1 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 Std. 10 Min
Rabarbarowe ślimaczki
2 Std.
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Ciasto ucierane z morelami
1 Std. 20 Min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 Std. 10 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Ciasto ucierane z owocami
1 Std.
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2 Std. 50 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 Std. 15 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min