
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruszonka
- 50 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru
- 70 g mąki pszennej
Ciasto
- 250 g maślanki, o temp. pokojowej
- 180 g oleju rzepakowego
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 325 g mąki pszennej
- 350 g śliwek węgierek, świeżych, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 1268.7 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min