Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Majoran, abgezupft
- ¼ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Erbsen, TK
- 200 g Fenchel, in dünnen Spalten, Fenchelgrün zum Garnieren beiseite gelegt
- 300 g Wirsing, in Streifen (1 cm)
- 1 Zucchini (150 g), halbiert, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1124 kJ / 268 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herzhafter Gemüseeintopf
40min
Blumenkohlsuppe
40min
Gemüsesuppe alla Nonna
50min
Schnelle Kichererbsensuppe mit schwarzem Sesam
25 Min
Minestrone
40min
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Grüne Minestrone
30min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Mangold in Cidre mit Pute
1 Std.
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40min
Spinat-Kokos-Eintopf
45min