Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 300 g Dicke Bohnen, frisch oder TK, aufgetaut
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut - 30 g Honig
- 10 g Sonnenblumenöl
- 300 g Birnen (etwa 2 Stück), reif, fest, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 1 gestr. TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zimt
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 2 Prisen Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 27.2 g
Alternatywne przepisy
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Gemüse-Schicht-Auflauf mit Bulgur
1 godz. 15 min
Sauerkraut-Apfel-Auflauf
1h 40min
Gefüllte Äpfel mit Hackfleisch und Kartoffel-Sauerkraut-Stampf
1óra
Rote-Bete-Birnen-Salat
10min
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1 Std. 30 Min
Scharfer Weißkohltopf
1óra
Gewürzreis mit Studentenfutter und Spinat
40 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1óra
Buttermilch-Bohnen-Suppe
45min