Urządzenia i Akcesoria
Linsen-Orangen-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl20 g
-
Curry1 TL
-
rote Linsen200 g
-
Orangensaft500 g
-
Wasser500 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Crème fraîche1 - 2 EL
-
1 EL Koriander, gehacktPetersilie gehackt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1229 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
7.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegetarisch geniessen
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erbsen-Fenchel-Suppe
45 min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 min
Erbsencremesuppe
25 min
Erbsen-Minz-Suppe
40 min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45 min
Gemüsesuppe bianco
35 min
Linsen-Kokos-Suppe
30 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Kernige Kartoffelsuppe
35 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35 min