![Linsen-Orangen-Suppe Linsen-Orangen-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B821D664-BCD2-4D14-8084-934C13DB8281/Derivates/552D5647-3BA8-4A71-9636-B9B14C62F04C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 1 TL Curry
- 200 g rote Linsen
- 500 g Orangensaft
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 EL Crème fraîche
-
1
EL Petersilie, gehackt
lub 1 EL Koriander, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1229 kJ / 294 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30min
Erbsencremesuppe
25min
Möhren-Mango-Suppe mit Kokos
30min
Kichererbsensuppe
9 godz. 30 min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45 Min
Erbsen-Curry-Suppe
40min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min
Suppe für Verliebte
30min