Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Rotkohl, in Stücken
- 1 TL Salz
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Stängel Minze, abgezupft
- 30 g Apfelessig
- 20 g Honig, flüssig
- 30 g Sojasauce
- 20 g Sesamöl, geröstet
- ¼ TL Pfeffer
- ½ Bund Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen (5 mm)
- 70 g Kokosraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1826 kJ / 436 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45min
Kürbis-Pastinaken-Salat
25min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40min
Blumenkohl-Taboulé
2 Std. 25 Min
Kürbis-Taboulé
10min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min