Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 40 g shallots, halved
- 50 g olive oil, plus extra for frying
- 200 g frozen petits pois, defrosted
- 100 g dry white wine
- 200 g risotto rice
-
450
g vegetable stock
lub 450 g chicken stock - 150 g pancetta, sliced or cubed (1 cm)
-
30
g single cream
lub 30 g unsalted butter, diced - 2 - 3 pinches ground black pepper
- 5 - 10 fresh mint leaves, chopped, to taste
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2357 kJ / 563 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
Alternatywne przepisy
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 Min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 Min
Shellfish Nage with Champagne
1h 5min
Asparagus Risotto
45 Min
One-pot Moussaka
30 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Courgette and Feta Risotto
30 Min
Pea and Mint Risotto
40 Min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min