Petits Pois and Pancetta Risotto

Petits Pois and Pancetta Risotto

4.5 166 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces
    80 g
  • shallots halved
    40 g
  • olive oil plus extra for frying
    50 g
  • frozen petits pois defrosted
    200 g
  • dry white wine
    100 g
  • risotto rice
    200 g
  • vegetable stock
    450 g
    450 g chicken stock
  • pancetta sliced or cubed (1 cm)
    150 g
  • single cream
    30 g
    30 g unsalted butter, diced
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches
  • fresh mint leaves chopped, to taste
    5 - 10
  • fine sea salt to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 563 kcal / 2357 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 44.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...