Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 1 ½ TL Dijon-Senf
- ¾ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 2 ½ TL Dill
- 1440 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut, 3 cm dick (à ca. 150 g)
- 10 g Butter, kalt
- 300 - 400 g Fenchel, halbiert
- 1 rote Zwiebel (60 g), halbiert
- 1 Apfel, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1小时
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1小时
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Black-Tiger-Salat
1 Std. 30 Min
Dorade mit Zuckerschoten und Kichererbsen
35min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1小时
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2 Std.
Möhren in Zitronenöl
45 Min
Kokos-Möhren-Rohkost mit Garnelen
20 Min
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 Min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40min