Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g de farine de blé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- ½ c. à café de levure chimique
- 500 g d'eau froide
- 150 g de lait froid
- 10 g de sel
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- beurre, pour les cercles
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Scones
25 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Chocolat chaud à la noisette
1 Std. 15 Min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3h 50min
Buns à la cannelle
3 Std. 40 Min
Bao bun au porc braisé
1 Std. 20 Min
Scones à la sauge et au cheddar
30 Min
Crumpets à ma façon
2h 5min
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50 Min
Petits pains farcis au porc (baozi)
2 Std. 15 Min
Scones anglais
30 Min