Salade César

Salade César

4.5 323 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

La sauce César
  • 40 g de parmesan en morceaux
  • 30 g de jus de citron (le jus d'un demi citron)
  • 1 gousse d'ail
  • 2 filets d'anchois à l'huile
  • 2 jaunes d'œufs
  • 200 g d'huile neutre
  • 150 g de fromage blanc nature
  • 3 pincées de poivre moulu
La garniture
  • de l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • 4 œufs froids
  • 2 laitues romaines
  • 400 g de tomates coupées en quartiers
  • 8 tranches de jambon de poulet en lanières
    2 filets de poulet, cuit, en tranches (1 cm)
  • 40 g de copeaux de parmesan
  • 130 g de croûtons à l'ail, grillés
  • 4 pincées de fleur de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 43 g
Kalorie 4239.2 kJ / 1022.2 kcal
Tłuszcz 78.5 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...