Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive
- 2 c. à café rases de sel
- 70 g de tomates séchées
- 2 c. à soupe de romarin frais, effeuillé
- 1 c. à café de fleur de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1577 kJ / 373 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2h 30 min
Focaccia au thym et huile d'olive
1j 55 menit
Fougasse au romarin
3h 25 min.
Pesto classique au basilic
10 min
Focaccia italienne
5h 10min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h