Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g de yaourt à la grecque
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 c. à soupe de miel
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de sucre glace
Le jour même
- 50 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Pavlova aux figues
4 Std.
Iles flottantes à la pistache
1h
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3 Std. 20 Min
Glace banoffee
10min
Glace stracciatella
12 godz.
Glace au yaourt et à la menthe
12h 20min
Riz gluant à la noix de coco et à la mangue
7 godz.
Glace pistache et safran
3 Std. 20 Min
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12h 50min
Glace à la pistache
12 godz.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h