Urządzenia i Akcesoria
Geflügelleber Crème brûleé
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Geflügelfond150 g
-
Portwein rot200 g
-
Pökelsalz½ TL
-
Geflügelleber geputzt60 g
-
Apfel in Würfeln (5 mm)100 g
-
Zucker1 TL
-
Schalotten30 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Sahne100 g
-
Cognac1 EL
-
Salz¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer2 Prisen
-
Eigelb2
-
Wasser, heiß für das Wasserbad
-
Rohrzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1335 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Menü
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vitello Tonnato
48 Std.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Salsa Verde
10 Min
Lachscreme mit Endiviensalat
2 Std.
Spargel-Scampi-Terrine
10 Std.
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Zwetschgen-Parfait
8 Std. 40 Min
Mojo für Meeresfrüchte
10 Min
Meeresfrüchte-Cocktail
10 Min
Krabbencocktail
30 Min