Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm)
- 1 TL Wacholderbeeren
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz
- 1 TL Senfkörner, gelb
- 40 g Meersalz
- 30 g Zucker
- 2 Bund Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 750 g Lachsfilet, frisch, mit Haut
- 3 - 4 EL Pernod
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 2 Zwiebeln (100 g), halbiert
- 1 TL Salz
- 2 Eier (Kl. M)
- 60 g Butterschmalz
- 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2732 kJ / 653 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50 Min
Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat
1 Std.
Sauce Hollandaise
15 Min
Focaccia Tonnata
1 Std. 30 Min
Roastbeef in Salz-Thymian-Senf-Kruste
1 Std. 20 Min
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40 Min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 Min
Fisch-Piccata
1 Std.
Bouillabaisse
1 Std.
Fisch mit Olivenbröselkruste
1h 5min
Putello Tonnato
4 Std.
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min