Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Bund Thymian, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Geflügelleber, ohne Sehnen, in Stücken
- 40 g roter Portwein
- 40 g Orangensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 200 g Schwarzer Johannisbeersaft
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 3 - 5 Lorbeerblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30 min
Brioche zu Geflügelleber-Mousse
2h 35 min
Geflügelleber Crème brûleé
13h
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 Min
Vitello Tonnato
48j
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Rindfleisch-Tatar
30min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15 min