Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Bund Thymian, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Geflügelleber, ohne Sehnen, in Stücken
- 40 g roter Portwein
- 40 g Orangensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 200 g Schwarzer Johannisbeersaft
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 3 - 5 Lorbeerblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügellebercreme
5 Std. 30 Min
Remoulade
10 dk
Schalottenconfit mit Portwein
1 godz. 10 min
Balsamico-Schalotten
19óra
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 dk
Sylter Landei mit gebackener Auster
30min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 dk
Mayonnaise
5 dk
Skrei mit Muschelragout
1 godz. 45 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Gebeizte Meerforelle mit Fenchelsalat
4sa
Vitello Tonnato
48h