![Farfalle aux couleurs italiennes Farfalle aux couleurs italiennes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BCC93978-83ED-48DD-B608-F9EC139229E2/Derivates/8cca4957-f3b9-4528-85fb-ebda83838f91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de comté, coupé en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de champignons de Paris frais, nettoyés et coupés en deux
- 100 g d'épinards frais
- 2 c. à café de basilic frais
- 300 g d'eau chaude
- 100 g de coulis de tomates
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de pâtes sèches, type farfalle
-
150
g de ricotta
lub 150 g de fromage frais, type St Môret®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2059 kJ / 492 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz cantonais
25min
Penne des montagnes et des plaines
35 Min
Pâtes au thon
30min
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Pâtes aux aubergines et à l'espadon
40min
Pesto-tomates confites
15min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30min
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20 Min
Riz express aux légumes
25min
Tagliolini aux crevettes et artichaut
40min
Coquillettes express
15min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min