Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Klebreis
- 400 g Hähnchenbrust, in Stücken
- 100 g Wasser
- 5 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 80 g Schalotten, halbiert
- 4 Frühlingszwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 4 Stängel Koriander, abgezupft
- 4 Stängel frische Minze, abgezupft
- 1 EL Fischsauce
- 1 EL Limettensaft
- ½ TL Chili, gemahlen
- ½ TL Zucker
- 2 Römersalatherzen, Blätter einzeln
- 100 g Salatgurke, dünn geschnitten (3 mm)
- 50 g frische Sojabohnensprossen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 622 kJ / 149 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 Std.
Massaman Curry mit Rindfleisch
40min
Safraneis mit Pistazie
3h 20 min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9 Std.
Zitronenreis
40min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35 min
Chinesische Vermicelli mit Garnelen und Knoblauchsauce
1 Std. 15 Min
Thai-Hähnchensalat
30 Min
Sheek Kebab
1 Std. 10 Min
Papayasalat
20 min
Thai-Fisch-Frikadellen
1 Std. 10 Min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min