![Spelt Bread Spelt Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9B8564A-333F-4607-951A-CAF3325D9FAE/Derivates/DC936D36-4B09-4DFD-9E44-B72A79900116.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g spelt grains
- 550 g water, lukewarm
-
40
g fresh yeast, crumbled
lub 4 tsp dried instant yeast (16 g) - 2 tsp sugar
- 100 g sunflower seeds
- 1 pinch ground allspice
- ¼ tsp ground coriander
- 2 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Five-seed bread
1sa 50 dk
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3h
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40min
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Five-seed bread
1sa 50 dk
Seedy Wholemeal Bread
1 Std. 35 Min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Steamed Wholemeal Bread
2 Std.
Sourdough-style Loaf
122 Std. 45 Min
Rye Bread Rolls
4h
Classic Wholemeal
2h 40 min