Carrot Cake with Pecans and Vanilla

Carrot Cake with Pecans and Vanilla

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
10 portions

Składniki

Carrot Powder
  • carrots peeled, reserving peel (approx. 3 carrots)
    230 g
Carrot Cake
  • unsalted butter for greasing
  • pecan nuts
    125 g
  • plain flour
    160 g
  • light brown sugar
    255 g
  • bicarbonate of soda
    5 g
  • ground cinnamon
    6 g
  • ground nutmeg
    3 g
  • fine sea salt
    3 g
  • golden syrup
    90 g
  • medium eggs (approx. 3 eggs)
    120 g
  • sunflower oil
    225 g
  • natural vanilla extract
    5 g
Finalisation
  • icing sugar
    190 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • cream cheese
    250 g
  • vanilla pod seeds only (see tip)
    ½
  • fennel fronds for garnishing
  • pecan nut halves
    20

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 749.1 kcal / 3134.1 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 51.5 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 388.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...