Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot Powder
- 230 g carrots, peeled, reserving peel (approx. 3 carrots)
Carrot Cake
- unsalted butter, for greasing
- 125 g pecan nuts
- 160 g plain flour
- 255 g light brown sugar
- 5 g bicarbonate of soda
- 6 g ground cinnamon
- 3 g ground nutmeg
- 3 g fine sea salt
- 90 g golden syrup
- 120 g medium eggs (approx. 3 eggs)
- 225 g sunflower oil
- 5 g natural vanilla extract
Finalisation
- 190 g icing sugar
- 80 g unsalted butter, diced
- 250 g cream cheese
- ½ vanilla pod, seeds only (see tip)
- fennel fronds, for garnishing
- 20 pecan nut halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3134.1 kJ / 749.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 51.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 388.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Crumble Cake
1h 10min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Buckwheat Galettes with Chocolate Sauce
35min
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
11 Std.
Porcini Mushroom Risotto
35min
Oven Baked Vegetable Crisps (TM5)
1h 45min
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8h 40 min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6 Std.
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3u.
Banana Nut Bundt Cake
1h 30min