Wersje kompatybilne
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 4 sprigs fresh tarragon, leaves only (approx. 2 Tbsp)
- 90 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 75 g unsalted butter, diced
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 350 g risotto rice
- 30 g brandy
-
800
g seafood broth (shellfish stock), boiling
lub 1 fish stock cube (for 0.5 l) (shellfish stock), boiling - 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g lobster tail meat, cut in pieces (2 cm)
- 4 fresh chives, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1911 kJ / 456 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 godz. 5 min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1 Std.
Steak Tartare
15 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Savoury Crayfish Éclairs
1 Std. 20 Min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min