Pulled Tandoori Chicken

Pulled Tandoori Chicken

4.0 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Chicken
  • garlic clove
    1
  • red onion halved
    40 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • water
    800 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • chicken breasts skinless, sliced (3 cm)
    600 g
Sauce
  • coconut milk
    200 g
  • paprika
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • Kashmiri chilli powder
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 222 kcal / 928 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...