Wersje kompatybilne
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 320 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
600
g durum wheat flour
lub strong white bread flour -
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled
Topping
- 10 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 80 g yellow pepper, cut in pieces (1-2 cm)
- 80 g red pepper, cut in pieces (1-2 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (1-2 cm)
- 100 g aubergine, cut in pieces (1-2 cm)
- 300 g white button mushrooms, fresh, sliced
- 1 tsp fine sea salt
- 4 - 6 fresh basil leaves, shredded, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.8 kJ / 311.9 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 713.9 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Baked Oatmeal Niçoise
40 Min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Pea and Courgette Tarts
1 Std.
Mushroom pie
1h 40 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15min
Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 Min