![Quenelles de semoule et lard en gratin Quenelles de semoule et lard en gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25141845-4AB3-44D0-A68C-D88207F02910/Derivates/909054a5-f59d-43ec-8d85-476a1bad654c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 110 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le plat
- 80 g de comté, râpé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de semoule de blé dur
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- eau salée
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 300 g de champignons de Paris frais, émincés
- 6 tranches fines de lard
- 6 tranches de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2739 kJ / 659 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3ωρ. 25 λεπτ.
Oreillettes
3 godz. 40 min
Quenelles nature sauce nantua
3 godz. 40 min
Tourtes au porc et champignons
1h 30min
Quenelles nature, comté et épinards
45min
Bugnes à la fleur d'oranger
3ωρ. 25 λεπτ.
Saucisse de morteau briochée
5h 25min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1u. 45min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min