Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 110 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le plat
- 80 g de comté, râpé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de semoule de blé dur
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- eau salée
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 300 g de champignons de Paris frais, émincés
- 6 tranches fines de lard
- 6 tranches de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2739 kJ / 659 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles nature, comté et épinards
45 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Gâteaux de foies de volaille aux noisettes
1h
Saucisse de morteau briochée
5 Std. 25 Min
Strukli (Beignets au fromage)
1h
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40 min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1 godz. 45 min
Saucisson brioché
2h 50min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min