Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue (la veille)
- 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace maison
Le sorbet à la pêche (le jour même)
- 70 g de sucre en poudre
- 700 g de pêches, préalablement mondées, coupées en morceaux et congelées à plat
La crème chantilly au clou de girofle
- 60 g de sucre en poudre
- 6 clous de girofle
- 250 de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1502.3 kJ / 357.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise aux framboises
2h
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Croustillant chocolat-framboise
16h
Boule coco-mangue
9h
Couronne fruitée
6h
Verano
12h 45min
Semifrio pêche-abricot
3 godz. 35 min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30min
Vacherin à la mangue et à la vanille
22 Std.
La dacquoise aux fruits d'été
15hod. 45min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min