Vacherin à la pêche et au clou de girofle

Vacherin à la pêche et au clou de girofle

4.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
    120 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de sucre glace maison
    120 g
Le sorbet à la pêche (le jour même)
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de pêches préalablement mondées, coupées en morceaux et congelées à plat
    700 g
La crème chantilly au clou de girofle
  • de sucre en poudre
    60 g
  • clous de girofle
    6
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250
  • de mascarpone
    250

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 357.9 kcal / 1502.3 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...