Vacherin à la pêche et au clou de girofle

Vacherin à la pêche et au clou de girofle

4.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
  • 120 g de sucre en poudre
  • 120 g de sucre glace maison
Le sorbet à la pêche (le jour même)
  • 70 g de sucre en poudre
  • 700 g de pêches préalablement mondées, coupées en morceaux et congelées à plat
La crème chantilly au clou de girofle
  • 60 g de sucre en poudre
  • 6 clous de girofle
  • 250 de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 de mascarpone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 3.5 g
Kalorie 1502.3 kJ / 357.9 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...