Gâteau aux groseilles à maquereau

Gâteau aux groseilles à maquereau

3.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • 20 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
  • 2 œufs
  • 20 g d'huile de pépins de raisin
  • 80 g de sucre roux
  • 100 g de fromage blanc nature
  • 120 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 50 g poudre d'amande
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 250 g de groseilles à maquereau
  • 100 g de groseilles rouges
  • 50 g d'amandes effilées
  • 30 g de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 44.1 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1165.9 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 28.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...