Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile de tournesol
- 4 cuisses de poulet
- 300 g d'eau
- 3 tomates, coupées en quatre
- 60 g de concentré de tomate
- ½ piment frais, épépiné
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de fond de veau
- 1 bouquet garni
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de beurre de cacahuète
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2566 kJ / 614 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Poulet marocain au garam masala et couscous
50min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 godz. 5 min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20 min
Poulet tikka masala
35 Min
Ragoût angolais de poulet aux cacahuètes et gruau de maïs
1 godz. 5 min
Poulet à la sauce épicée
50min
Couscous royal
1h 20 min
Couscous de poulet
1h 10min
Porc vindaloo
2h 30 min
Poulet piment-cacahuète
45min
Poulet yassa
12h
Laap de bœuf
1h 30min