
Urządzenia i Akcesoria
冬瓜肉片湯、鮮菇豆腐&豉椒梅花肉
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 人份
Składniki
豉椒梅花肉
-
梅花肉 ,切片(厚約0.2公分)250 克
-
蔭豆豉1 大匙
-
米酒10 克
-
香油5 克
-
蠔油20 克
-
新鮮紅辣椒 ,切片10 克
-
黑胡椒粉¼ 茶匙
-
洋蔥 ,切條50 克
-
青蔥 ,切段20 克
鮮菇豆腐
-
新鮮綜合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇),去根部、切段80 克
-
蠔油30 克
-
雞蛋豆腐 (約1盒),切片300 克
冬瓜肉片湯
-
老薑 ,切片20 克
-
冬瓜 ,去皮去籽,切片(厚約1.5公分)500 克
-
梅花肉 ,切片150 克
-
米酒100 克
-
水800 克
-
鹽 ,依個人口味調整½ - 1 茶匙
-
青蔥 ,切蔥花5 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
468.1 kcal /
1958.4 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
12.6 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

基礎選集
12 Przepisów
Tajwan
Tajwan